hosting

Pentru ca esti un profesionist care se respecta si pentru ca-ti doresti ca platformele tale online sa beneficieze de toata atentia, din partea unor oameni specializati sa faca asta.

Gazduire web, inregistrare domenii, servere dedicate, imi amintesc cat de tare m-au urmarit aceste notiuni acum 10 ani cand am pasit in online. Orice inceput este greu si cu multe necunoscute, iar de acest lucru sunt constient astazi cand, dupa multe alegeri gresite, bani pierduti, timp irosit fara rost, am inteles ca fiecare trebuie sa faca ce stie cel mai bine si, daca vrea sa faca altceva, sa se perfectioneze mai intai.

Primul pas in online a fost un blog. M-am gandit atunci ca nu trebuie sa fie nimic complicat, un wordpress, o tema gratis si gata. Asa am procedat si, ca sa ma simt putin profesionist, am apelat la un prieten care se lauda la vremea respectiva ca stie ce inseama servicii web de calitate. Timpul, scurt Slava Domnului, a demonstrat ca nu tot ce zboara se mananca si ca daca site-ul pica, de exemplu, trebuie sa fie cineva care sa stie ce sa-I faca.

Apoi, am incercat sa “deschid” un magazin online. Cel mai greu mi-a fost cu alegerea domeniului, mergand pe o nisa cumva intens uzitata, haine pentru femei,  trebuit sa ma zbat putin. Noroc ca am descoperit o firma de web hosting care mi-a oferit, pe langa serviciul inregistrare domenii, toate celelalte servicii in house, lucru care nu este numai util, este extrem de important pentru business – indiferent care ar fi natura lui, pentru ca-l lasa pe owner sa se ocupe de dezvoltare, administrare, fara sa-I fie distrasa atentia in alte zone pe care, daca ar fi sa luam propriul exemplu, de multe ori nici nu le stapanim cum se cuvine.

Acum, dupa atatia ani de experiente, esecuri, incercari, am inteles de ce sa alegi servicii web de calitate insa, de aici se naste inca o intrebare, care sunt criteriile de care trebuie sa tin cont atunci cand imi aleg firma de web hosting. Cosmin Daraban de la SilkWeb a reusit sa faca o sinteza inteligenta cu privire la acest subiect, iar eu am ales sa redau cateva aspecte, invitandu-va sa cititi mai multe pe site-ul lui. “In primul rand, trebuie sa intelegi ca exista diferite variante de web hosting disponibile dintre care sa alegi: VPS sau Virtual Private Server, Shared, Dedicated sau Reseller Hosting. Documenteaza-te ce serviciu iti asigura fiecare si ce pachet este mai fiabil pentru atingerea scopurilor tale: prezenta calitativa in online, conversii numeroase, ROI pozitiv si bounce rate scazut”, explica specialistul, facand referire la criteriul fiabilitate. Apoi, Cosmin Daraban a vorbit despre performanta: “Performanta serviciilor de hosting depind si de publicul tau tinta. Astfel, daca publicul tau tinta este din Romania, o firma romaneasca reprezinta o alegere mai buna decat una din Statele Unite sau din Australia. Tine cont de faptul ca informatia ta trebuie sa treaca printr-o multime de servere pentru a ajunge in final la device-ul pe care il foloseste utilizatorul.

Cum poti sa-ti dai seama daca o firma ofera servicii de calitate sau nu? Citeste forum-uri de nisa, review-urile si recomandarile altor utilizatori. De obicei, acestea au topicuri pe care sunt discutate beneficiile si lipsurile fiecarui provider. Aici poti sa-ti dai seama si de marele avantaj al Social Media; pune o intrebare, mai mult ca sigur ca vei primi o multime de raspunsuri”, explica specialistul.

La final, dar nu in cele din urma, Cosmin Daraban a vorbit despre securitate: “Siguranta datelor si a informatiilor e prioritara mai ales in cazul magazinelor online. Acestea trebuie sa aiba certitudinea ca firma de web hosting le pune la dispozitie multiple functionalitati prin care datele personale ale companiei si ale clientilor sunt protejate iar platile de produse sau servicii sunt securizate. Cele mai sigure conturi sunt cele cu certificate SSL. Clientii au mai multa incredere intr-un magazin care le ofera securitate. Probabil ai observat in unele website-uri ca adresa web incepe cu “https://” in loc de “http://”. Acest aspect se datoreaza certificatelor SSL (Secure Sockets Layer) sau certificate de securitate, protocoale criptografice care au rolul de a proteja schimburile de informatii de pe Internet”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here